Hem dit i direm #estimelAhuir

Ja ho havia deixat caure Torró, que l’Ahuir seria per al millor postor, després, això sí, d’una campanya electoral en què tots els partits polítics es van comprometre a respectar-la. Després va arribar el disseny del xiringuito de 1.000 metres, el ‘concurso nacional de ideas‘ i, ara, la platja habilitada per a gossos. Entre ocurrències, cortines de fum, desitjos i intencions d’urbanització ha anat movent-se el govern de la ciutat de Gandia. No cal dir que allò del ‘concurs d’idees’ i del suposat referèndum anaven destinats per a “la franja urbanizable más importante del litoral español” -la presentació mateixa ja el destapa-, i es va presentar escenificada com a resposta a una proposta de la Federación de Asociaciones de Empresarios de la Safor (FAES), feta mitja hora abans.

La Fira de Gandia Autogestionada va engegar immediatament una causa al portal change.org, amb la petició “Per la declaració de la platja de l’Ahuir Espai Natural Protegit No Urbanitzable”, dirigida a l’Ajuntament de Gandia. Ara mateix supera les 5.000 adhesions i encara us hi podeu afegir.

Per respondre a este circ que ha muntat el govern gandià per a urbanitzar l’Ahuir, la Plataforma pels pobles de la Safor va voler donar forma a la impressió que li transmetia la gent al carrer: que, més enllà de la ideologia, del partit o de la situació de cadascú, hi havia una certa unanimitat i estima per conservar l’últim tram verge del litoral gandià.

I, amb eixe objectiu, es va llançar la campanya #estimelAhuir, materialitzada i produïda pels incombustibles Melderomer. La campanya és, si fa no fa, una continuació d’aquella que deia ‘enamorats de l’Ahuir’, de la mateixa Plataforma i el Consell dels Joves de Gandia, ara fa uns anys.

Una cita, diumenge de matí; un matí de gravació; moltes hores de treball; un vídeo de llançament; i un futur muntatge audiovisual, amb tota la gent que hi va participar -esteu-ne atents i atentes!

gravacio_ahuir

Quan Melderomer publicà el vídeo, va superar en 24 hores les 1.000 visites; i actualment s’apropa a les 3.000. I l’etiqueta #estimelAhuir va ser Trending Topic durant gairebé nou hores, el mateix 22 d’abril, a Twitter.

tt_estimelahuir3

A Simat, ara mateix, podeu visitar l’exposició fotogràfica ‘Ahuir, futur incert’, d’Alba Escrivà, que també es va exposar a la sala de la Muralla de Gandia.

Una vegada més, la ciutadania ha sabut respondre, de manera unida, consensuada, amb un missatge en positiu i clar: estimem l’Ahuir i volem conservar-la. Una cosa tan senzilla, i que sovint es fa tan complicada, s’ha donat i, per això, també n’hem d’estar contents i contentes.

Vigilants, per suposat. Però en positiu i amb contundència.

Anuncis

2 respostes a “Hem dit i direm #estimelAhuir

  1. Boníssima entrada, Jordi! En positiu però a la jugular, i viceversa. No podia haver un missatge més bonic en aquesta vesprada. Això, i la pluja caient damunt de les nostres muntanyes. Anem a compartir! Gran abraçada!

  2. Una barbaritat darrere d’un altra , per a fer “xiringuitos ” , crec que a alguna gent que està al govern de Gandia , li falta un poc de sentit comú , i no mira més endavant que traure un benefici que tampoc es masa comú .
    Hi ha que obrir els ulls al senyor Torró i que no s’ofusque tant en construccions ni negocis sense cap trellat .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s