Amb motiu de les festes de Moros i Cristians 2019

És un goig poder-me dirigir als veïns i veïnes de Ròtova, i a tota la gent que ens visita, per primera vegada com a alcalde de Ròtova. Tot l’equip de govern compartim la il·lusió de poder impulsar este espai que, com els actes que s’organitzen al voltant de la festa al llarg de l’any, estan oberts a la participació de tota la població.

Este any, l’entorn del Palau dels Comtes torna a ser l’espai elegit com a escenari del pregó i de l’ambaixada. Al llarg de tres dies tornarem a viure un passat amb personatges imaginaris, interpretats per les comparses que formen la Junta de Moros i Cristians de Ròtova; i veurem desfilar pels nostres carrers les comparses de les Contrabandistes, Templaris, Al-Harem i Sarraïns Rutba, junt amb les convidades. Els més menuts jugaran entre els vestits d’època; la joventut hi prendrà part i trobarà moments de desconnexió en les revetlles i discomòbils; i els més majors gaudiran bona cosa en les desfilades.

Mentre tot això passa, pensem que esta festa és alguna cosa més. És l’espai obert a les dones, representades i partícips. La capacitat d’organització de les associacions, que treballen des de la independència per intentar implicar cada vegada més gent, en una festa relativament nova al poble.

És l’aptitud per unir-se a una xarxa com la Unió Nacional de Entitats Festeres de Moros i Cristianos (UNDEF); i per atraure, convidar i comboiar la gent i les entitats de fora, i fer-les sentir com a casa. És l’espai urbà ple de música, de dia i de nit, amb les bandes de música com a protagonistes. Són els vestits, la música, les actuacions i la pólvora. I és la cultura, també, com a motor de dinamització econòmica.

Imagine el pas de Menchu, com a ambaixadora, i de Roberto, com a capità cristià, per davant del veïnat en l’entrada, com a moment culminant de la festa. I pense en tot el que hi ha darrere; i davant. I en cada moment de germanor, dels sopars, de l’entrada falsa, de les revetlles… Esperem que cadascú hi trobe el seu espai, el seu paper. Perquè les festes de Moros i Cristians, al cap i a la fi, són tot això. Amb totes les mirades dels menuts, la joventut i la gent gran. Totes les lectures sumen i formen part del poble que som.

El compromís del govern és el d’estar al vostre costat, i donar espais i suport perquè les associacions pugueu dur a terme allò que us mou com a col·lectius i com a veïnat del poble. I, com a veïnes i veïns, compartir tots els moments. I ballar, desfilar i gaudir-ne bona cosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s